![]() |
Fırma Baklavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırma Baklavası![]() 4 su bardağı un 250 gr margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 1 kahve fincanı süt 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı çekilmiş ceviz 250 gr kaymak Şurup için 4 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su 2 çay kaşığı limon suyu Üzeri için Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz Fırma baklavası : Margarini oda ısısında yumuşatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın ![]() ![]() ![]() Şurubu baklavanın üzerine gezdirerek dökün ve bir saat bekletin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|