Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklavası, fırma

Fırma Baklavası

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırma Baklavası





4 su bardağı un
250 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
250 gr kaymak

Şurup için
4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
2 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için
Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz

Fırma baklavası :
Margarini oda ısısında yumuşatın Sıvıyağ, kabartma tozu, süt, un ve margarini bir kaba alıp pürüzsüz bir hamur yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine ceviz ekleyin İki elinizin arasında bastırarak yarım ay şekli verin Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin Hamurları önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40- 45 dakika pişirin

Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın Limon suyunu ekleyip kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın

Şurubu baklavanın üzerine gezdirerek dökün ve bir saat bekletin Servis tabağına alıp baklavaların arasına kaymağı paylaştırın Üzerine ceviz serpiştirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.