Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kat, paluze

Kat Be Kat Paluze

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kat Be Kat Paluze





1 çay bardağı vişne suyu
1 çay bardağı elma suyu
1 su bardağı nar suyu
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım paket kare bisküvi
1 su bardağı ceviz içi

Süslemek için
Nane yaprağı
Ceviz içi

Kat be kat paluze:
Bisküvileri elinizle ufalayarak iri dövülmüş ceviz içi ile karıştırın
Küçük bir tencerede nar suyu, 1 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı nişastayı kaynatıp servis yapacağınız kadehin 1/3’ini dolduracak şekilde aktarıp soğumaya bırakın Soğuyunca üzerine cevizli bisküvi serpiştirin

Elma suyu, 1 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı nişastayı kaynatıp bisküvinin üzerine aktarıp soğumaya bırakın Soğuyunca üzerine tekrar cevizli bisküvi serpiştirin

Vişne suyu, 1 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı nişastayı kaynatıp bisküvinin üzerine döküp soğumaya bırakın Üzeri tamamen donunca nane yaprağı ve ceviz içi ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.