![]() |
Antepfıstıklı Kuşgözü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antepfıstıklı Kuşgözü![]() 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurta 1 çay bardağı su 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı pirinç unu 250 gr tereyağı 500 gr ince çekilmiş antepfıstığı 250 gr yarım ceviz içi Şerbet için: 5 su bardağı tozşeker 3 ![]() Yarım limonun suyu Antepfıstıklı kuşgözü: Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın ![]() ![]() ![]() Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın ![]() ![]() ![]() Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın ![]() ![]() Bir yufkanın üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip ikinci yufkayı üzerine kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencerede kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|