Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bayat, ekmek, sütlü, tatlısı

Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı





15 bayat ekmek
15 su bardağı süt
3 çorba kaşığı margarin
3 yumurta
1 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi

Şerbet için:
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Sütlü bayat ekmek tatlısı:
Ekmeklerin içlerini derin bir kaba ufalayın Üzerine sütü gezdirip karıştırın ve yarım saat bekletin Elinizle sıkıp sütünü akıtın Eritilmiş margarin, yumurta ve tozşekeri ilave edip karıştırın

Yüksek kenarlı bir tepsiyi yağlayın Hazırladığınız karışımı tepsiye 15 cm kalınlığında olacak şekilde dökün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin Şişip kabaracak olursa bıçakla birkaç yerinden delin

Tencerede su, tozşeker ve limon suyunu kaynatın Tepsiyi fırından alınca sıcak şurubu üzerine gezdirin Tatlı soğuyunca baklava şeklinde dilimleyin Hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.