![]() |
Portakal Soslu Ve Çilekli Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Soslu Ve Çilekli PastaPortakal Soslu Ve Çilekli Pasta Portakal Soslu Ve Çilekli Pasta MALZEMELER: Pandispanya için: 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 dolu yemek kaşığı margarin ya da tereyağı 4 çorba kaşığı kakao 1,5 su bardağı elenmiş un 2 yemek kaşığı hazır krema 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Krema için: 2 su bardağı süt 1 yumurta 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1 çorba kaşığı toz şeker 1 paket labne peyniri 1 paket vanilya Portakal (ya da çilek) sosu için: 3 portakalın suyu (1 su bardağı) ya da çilek suyu 3 çorba kaşığı pudra şekeri 1 çorba kaşığı mısır nişastası Pandispanyayı ıslatmak için: 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı kakao (sütü kakaoyu ilave ederek ısıtın ![]() Süslemek için: 1 paket bitter çikolata (benmaride eritilmiş) 2 çay bardağı damla çikolata Hindistan cevizi YAPILIŞI: Pandispanyayı hazırlamak için margarini eritip ılıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kremayı hazırlamak için sütü, çırpılmış yumurtayı, unu, pudra şekerini ve toz şekeriorta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Portakal ya da çilek sosu yapmak için, meyve suyunu küçük bir tencereye alın, pudra şekerini ve nişastayı ilave ederek koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin ![]() ![]() Pandispanyanın kenarlarını resimde gördüğünüz gibi bir parmak kalınlıkğında bıçakla keserek çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pastanın üzerine, kestiğiniz pandispanya kenarlarını belnderda çekerek elde ettiğiniz kırıntıların yarısıyla kaplayın ![]() ![]() ![]() Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin ![]() ![]() Çikolata eriyince pastanızı dolaptan alın ve kenarlarını spatula yardımıyla erimiş çikolatayla kaplayın ![]() ![]() ![]() Buzdolabında en az 4 saat bekletin ![]() Servisten önce dilimlenmiş çileklerle süsleyip servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|