Çikolata Soslu Meyve Kup |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolata Soslu Meyve Kup![]() 200 gr sade çikolata 1 5 su bardağı süt kreması1 çay bardağı tozşeker 4 yumurta sarısı 3 armut 3 muz 3 kivi Yarım kase çilek 2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi 3 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı 1 çay bardağı muz likörü (veya limon suyu) Süslemek için: Çırpılmış krem şanti 1 tatlı kaşığı çekilmiş Antep fıstığı Çikolata soslu meyve kup: Çikolatayı rendeleyin Yarım su bardağı süt kremasını buzdolabında soğutun Kalan süt kremasını kısık ateşte ılıtın Ilık kremanın yarısını bir kaba alıp rendelenmiş çikolata ile karıştırın Kalan ılık süt kremasına, tozşeker ve yumurta sarılarını ekleyip mikserle çırpın Kısık ateşte 3-4 dakika karıştırarak pişirin Çikolatalı kremaya ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın Armut, muz, kivi ve çilekleri temizleyip küp şeklinde doğrayın Derin bir kaba alıp hindistancevizi rendesi ve likörü ilave edin 30 dakika bekletin Antep fıstığını soğuk süt kremasına ekleyip çırpın Meyveli karışımın yarısını servis kuplarına paylaştırın Fıstıklı kremayı da paylaştırıp kalan meyveli karışımı ilave edin Çikolatalı kremayı paylaştırın Krem şanti ve fıstıkla süsleyip servis yapın
|
|
|
|