Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armut, böğürtlen, soslu

Böğürtlen Soslu Armut

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlen Soslu Armut





2 armut
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çubuk tarçın

Sosu için
250 gr böğürtlen
15 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı buğday nişastası

Böğürtlen soslu armut:
Armutları ikiye bölüp ortasındaki çekirdekli bölümleri çıkarın 2 yemek kaşığı limon suyunu üzerlerine paylaştırın Tencerenin ortasına yemek tabağını ters çevirerek yerleştirin üzerine armutları dizin Tencerenin kenarından armutların hizasına gelmeyecek şekilde sıcak su ilave edin Armutların yanına tarçın çubuğu yerleştirip kısık ateşte yaklaşık 25-35 dakika (armutlar yumuşayıncaya kadar) buharda pişirin Pişme sırasında su azalırsa sıcak su ilave edin Sos için böğürtleni sos tenceresine alın Şeker ekleyip kısık ateşte 8-10 dakika pişirin üzerine çok az suda erittiğiniz nişastayı ekleyip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin Armutların üzerine gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.