Merengli Şeftali Kupları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Merengli Şeftali Kupları![]() 120 gr labne peynir 1 paket vanilya 1 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 50 gr küçük mereng 3 şeftali Yarım çay bardağı frambuaz Süslemek için Nane yaprakları Merengli şeftali kupları: Yoğurt, şeker ve vanilyayı karıştırın Labne peynirini ekleyip pürüzsüz bir hale gelinceye kadar çırpın Merenglerin 4 tanesini ayırıp geri kalanını kırarak ufalayın Şeftalileri yıkayıp ince dilimleyin Peynirli karışımın 1/3’ünü kuplara paylaştırın Şeftali dilimleri ve frambuaz dizin Mereng kırıntısı serpiştirin ve üzerine tekrar peynirli karışımdan ekleyin Kuplar dolana kadar işlemi sırasıyla tekrarlayın En üste şeftali dilimi, mereng ve nane yaprağı yerleştirin Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın
|
|
|
|