![]() |
Kestaneli Ve Balkabaklı Kup |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli Ve Balkabaklı Kup![]() 2 kg balkabağı 1 ![]() 2 su bardağı tozşeker Muhallebi için: Yarım su bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı un 1 yumurta sarısı 1 çorba kaşığı nişasta Yarım su bardağı su 3 su bardağı süt 2 çorba kaşığı file antepfıstığı Kestaneli ve balkabaklı kup: Balkabağını temizleyip dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kestanelerin üzerini bıçakla çizip haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Muhallebi için, yumurta sarısı ve şekeri çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Servis kadehlerine sırasıyla kabak, muhallebi, kestane ve kabağı ilave edip antepfıstığı ile süsleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|