Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elma, muhallebili

Muhallebili Elma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Elma





4 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için
Yarım litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı pirinç unu
Yarım paket vanilya

Muhallebili elma:
Elmaların kabuklarını soyun ve kabak oyacağı ile çekirdekleri kısımlarını çıkarın Orta boy bir tencereye yerleştirip elmaların yarısına gelecek kadar su ilave edin Şekeri ekleyip kaynatın Elmalar yumuşayınca tencereden çıkarın

Cevizleri mutfak robotundan geçirin Tarçınla harmanlayın Karışımı yumuşayan elmaların içlerine paylaştırın

Muhallebi için, pirinç unu, toz şeker ve sütü koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırın Muhallebiyi soğuyan elmaların üzerine döküp servis yapın

AKLINIZDA BULUNSUN
Elmalar pişerken sürekli kontrol edin Fazla pişerse elmalar dağılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.