Fesleğen Şerbetli Ballı Kavun Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğen Şerbetli Ballı Kavun Çorbası![]() 500 gr kavun 4 tatlı kaşığı bal Yarım su bardağı limon suyu Yarım su bardağı şeker şurubu 100 gr kiraz 15 gr yaprak jelatin Yarım su bardağı zeytinyağı 50 gr fesleğen 5~6 siyah zeytin 3/4 su bardağı gr toz şeker 20 gr taze nane Fesleğen şerbetli ballı kavun çorbası: Kavun, bal ve limon suyunu blender ile köpük haline gelinceye kadar karıştırın ![]() Çekirdeği alınmış kirazları şeker şurubunda ıslatın ve eritilmiş jelatin ile karıştırıp dondurun Küp kesin ve servis tabağına yerleştirdiğiniz kavun karışımına ilave edin![]() Fesleğen ve şeker şurubunu blender ile püre haline getirin Zeytinyağı ile karıştırıp buzlukta dondurun Dondurma kaşığı ile servis tabağındaki tatlı üzerine yerleştirin![]() Çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş zeytinleri toz şeker ile karıştırın Üzerine serpiştirip nane yaprağıyla süsleyerek servis yapın
|
|
|
|