Vişneli Yoğurt Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Yoğurt Tatlısı![]() 2 kahve fincanı eritilmiş yağ 1 su bardağı tozşeker 6 yumurta 1 su bardağı irmik 2 su bardağı yoğurt 1 su bardağı un 6 çorba kaşığı buğday nişastası 1 paket kabartma tozu 2 çorba kaşığı hindistancevizi Vişneli şurup için: 250 gr vişne 3 5 su bardağı su3 5 su bardağı tozşekerVişneli yoğurt tatlısı: Tozşeker ve yumurtaları derin bir kapta mikserle çırpın İrmik ve yoğurdu ayrı bir kapta iyice karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin Köpük köpük oluncaya kadar çırpın Eritilmiş Hüner, un, nişasta ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın Hazırladığınız karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin Tepsiyi fırından çıkarıp ılınıncaya kadar bekletin Vişneli şurubu hazırlamak için; vişneleri 1 su bardağı su ve yarım su bardağı tozşekerle kaynatın 2 5 bardak suyu 3 bardak şekerle kaynatın 1 5 bardak vişne suyunu kaynattığınız şuruba ekleyip karıştırın Hazırladığınız vişneli sıcak şurubu ılık tatlının üzerine gezdirerek dökün Şurubunu çekip soğuduktan sonra dilimleyip servis tabaklarına alın Üzerine hindistancevizi serpip servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|