![]() |
Karnıyarık(Hakiki Mi Değil Mi Siz Karar Verin) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karnıyarık(Hakiki Mi Değil Mi Siz Karar Verin)Sarmaşığımı kıskandım ![]() ![]() ![]() ![]() Miracık da coşmuş ben de karnıyarık tarifi verecem ama hakiki mi değil mi siz karar verceniz bi de 4 kişilik deel sanırım ![]() ![]() ![]() Malzemeler: 5 Adet patlıcan 3 Çorba kaşığı tuz (suda bekletmek için) 1 Su bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı 2 Orta boy soğan 200 Gr kıyma 4 Adet orta boy domates (biri süslemek için) Yarım bağ maydonoz 1 Su bardağı et suyu veya su 1 Çorba kaışığı domates salçası 1 Çorba kaşığı biber salçası 4 Diş sarmısak Hazırlanışı: Patlıcanların saplarını üzerlerinde iki santim kalacak şekilde kesin ![]() Sap kısmındaki yaprakların tamamını koni şeklinde kesin ![]() Kabuklarını resimdeki gibi baş tarafında ve son tarafında biraz pay bırakarak soyun (bu kızarttıktan sonra dağılmasını önlüyor, isterseniz alacalı olarak da soyabilirsiz ama kabuklarını soymanın daha sağlıklı olduğu söyleniyor ![]() Soyduğunuz patlıcanları başından sonuna kadar derince çizin ![]() Bir kaba yarıya kadar su koyun ![]() ![]() Patlıcanları tuzlu suya koyup en az 30 dakika bekleterek acı suyunu bırakmasını bekleyin ![]() Sonra yıkayıp, kurulayın ![]() Bir tavada yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() Harcını hazırlamak için, yağı bir tencerede kızdırın, soğanları ve 2 diş sarmısağı ilave edin ve soğanlar yumuşayıncaya kadar birkaç dakika sote edin ![]() ![]() Domatesi katın ve domates suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Kızarmış patlıcanları bir tepsiye dizin ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırına sürüp, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin Üzerine pişme suyunu gezdirip sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karnıyarık(Hakiki Mi Değil Mi Siz Karar Verin) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karnıyarık(Hakiki Mi Değil Mi Siz Karar Verin)petekgo Nickli Üyeden Alıntı Sarmaşığımı kıskandım Miracık da coşmuş ben de karnıyarık tarifi verecem ama hakiki mi değil mi siz karar verceniz bi de 4 kişilik deel sanırım Malzemeler: 5 Adet patlıcan 3 Çorba kaşığı tuz (suda bekletmek için) 1 Su bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı 2 Orta boy soğan 200 Gr kıyma 4 Adet orta boy domates (biri süslemek için) Yarım bağ maydonoz 1 Su bardağı et suyu veya su 1 Çorba kaışığı domates salçası 1 Çorba kaşığı biber salçası 4 Diş sarmısak Hazırlanışı: Patlıcanların saplarını üzerlerinde iki santim kalacak şekilde kesin ![]() Sap kısmındaki yaprakların tamamını koni şeklinde kesin ![]() Kabuklarını resimdeki gibi baş tarafında ve son tarafında biraz pay bırakarak soyun (bu kızarttıktan sonra dağılmasını önlüyor, isterseniz alacalı olarak da soyabilirsiz ama kabuklarını soymanın daha sağlıklı olduğu söyleniyor ![]() Soyduğunuz patlıcanları başından sonuna kadar derince çizin ![]() Bir kaba yarıya kadar su koyun ![]() ![]() Patlıcanları tuzlu suya koyup en az 30 dakika bekleterek acı suyunu bırakmasını bekleyin ![]() Sonra yıkayıp, kurulayın ![]() Bir tavada yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() Harcını hazırlamak için, yağı bir tencerede kızdırın, soğanları ve 2 diş sarmısağı ilave edin ve soğanlar yumuşayıncaya kadar birkaç dakika sote edin ![]() ![]() Domatesi katın ve domates suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Kızarmış patlıcanları bir tepsiye dizin ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırına sürüp, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin Üzerine pişme suyunu gezdirip sıcak olarak servis yapın ![]() Eline sağlık koptum haha delim benim |
![]() |
![]() |
|