Fırında Pırasa , Kabak Aşkı |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Pırasa , Kabak Aşkıisim tuhafmı geldi canlarımama denemeden geçmeyin derim buda harika bir lezzet heleki vejeteryan olanlar için harkulade , ayrıca çokta sağlıklı bir yemek 2 türlüsü var içine et / kıyma da konulabilir etsiz sade de yapılabilir tamamen zevke bağlı Ayrıca miktarları artıraiblir yada azaltabilirsiniz 2-3 kabak ( rendeleyin ) 3-4 pırasa ( ufak doğranmış olsun ) 2-3 soğan ( yemeklik doğrayın ) 1-2 kaşık sıvıyağ ( isteğe bağlı ) 2-3 domates ( küp yada ince doğranmış ) 1-2 kırmızı biber ve yeşil biber ( ince doğranmış ) 1-2 sarımsak 2-3 yemek kaşığı pirinç ( önceden ıslatın ) bir tatlı kaşığı tuz / tuz ot ( miktarı isteğe bağlı olabilir ) karabiber , pul biber ( isteğe bağlı ) Öncelikle soğanı ve eğer kullanacaksanız kıymayı veya eti birlikte kavurun sonra pırasayı ve kabağı ekleyin tencerenin ağzını kapatıp kendi buharında pişirin dikkat edin hiç su konmayacak yemeğimize kendi suyunda pişecek renginden anlarsınız 10-15 dk pişince yumuşadığını göreceksiniz o zaman sırası ile domates , biberler , baharatlar , sarımsak , ve en son pirinci ekleyin tencerenin ağzını kapayın 15 -20 dk kadar pişirin Pişen yemeğinizi cam Fırın kabına koyun 15-20 dk kadar da fırında pişirin dilerseniz fırından çıkarmadan önce üzerine kaşar rendesi koyup eritip öyle alın fırından dilerseniz maydanoz yahut dereotu ile süsleyin yoğurt ile servis edin Afiyet Olsun |
|