Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabakli, köfte, yogurtlu

Kabakli Yogurtlu Köfte

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabakli Yogurtlu Köfte



Ölçüler:

1/2 kg kabak

1/2 su bardağı mercimek

2 su bardağı yarma

2 kg yoğurt

2-3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Tuz

Yapılış: Yarma, tuz, su ilâvesi ile yoğrulur Yoğrulan hamur nohut büyüklüğünde parçalara ayrılarak çimdiklenir (Yuvarlanmadan gelişigüzel şekil verilmesi)

Diğer taraftan mercimek ayrı bir yerde haşlanarak hazırlanır, kabaklar kazınır, büyük küplere ayrılacak şekilde doğranır

Bir tencereye 5-6 su bardağı su konur Kaynamaya başlayınca içerisine tuz atılarak köfteler salınır Bir kaç taşım kaynaymca kabaklar ilâve edilerek pişirilir

Köfte soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ve mercimek ilâve edilerek karıştırılır Servis tabağına alınır Tereyağında yakılmış kırmızı biber gezdirilerek süslenir Ilık veya soğuk olarak yenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.