![]() |
Kırmızı Biberli Patlıcan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı Biberli Patlıcan![]() Kullanılan Malzemeler: 6 adet orta boy Patlıcan 2 orta boy soğan 4 adet Kırmızı Dolmalık Biber 1 büyük veya 2 orta boy küp küp doğranmış domates 5-6 diş sarımsak Karabiber-Tuz Bir fiske Kimyon Üzeri için ince ince doğranmış dereotu Tarifin Hazırlanışı Patlıcanları soymadan yıkayın ve ortalarını yararak fırın tepsisine yerleştirin ![]() Öte yandan ay şeklinde doğradığınız soğanları hafifçe zeytinyağında kavurun, fazla yakmamaya dikkat edin İnce şerit şeklinde kestiğiniz kırmızı biberleri soğanlara ekleyerek biraz daha kavurun ![]() İnce ince doğradığınız sarımsakları ve küp küp doğranan domatesleri de biberlere ekleyin ve tavanın altını kısın Damak zevkinize göre Kimyon, Tuz ve karabiberi ekleyin Biberler yumuşayana kadar (ama dağılmasın) yaklaşık on dakika pişmeye bırakın Öte yandan fırındaki patlıcanları çıkarın, bir çatal ve bıçak yardımıyla içlerini güzelce yumuşatın ve biberli harcı koyabilecek şekilde açın Bir kaşık yardımıyla biberli karışımı patlıcanların içine yerleştirin ![]() Yaklaşık 15- 20 dakika kadar fırında pişirin Fırından çıkartığınız patlıcanların üzerine ince ince kıydığınız maydanozları serpin (Bu yemek biraz ılındıktan sonra servis edildiğinde çok daha lezzetli olur) |
![]() |
![]() |
|