Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karışık, otlu, sebze, taze

Taze Otlu Karışık Sebze

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Otlu Karışık Sebze





300 gr brokoli
300 gr karnabahar
2 havuç
2 patates
200 gr mantar

üzeri için
¼ demet maydanoz
2~3 dal taze biberiye
2~3 dal taze kekik
2~3 dal taze fesleğen
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı parmesan peyniri

Taze otlu karışık sebze:
Brokoli ve karnabaharları minik çiçeklere ayırıp yıkayın Havuçların kabuklarını kazıdıktan sonra verev şekilde dilimleyin (misket havuç da kullanabilirsiniz) Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın Mantarları yıkayıp sap kısımlarını kesin üzeri için tüm yeşillikleri ince kıyın Parmesan peyniri hariç tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırın Fırın kabını yağlayın Sebzeleri gelişi güzel fırın kabına yerleştirin Tereyağlı ot karışımını sebzelerin üzerine parça parça yerleştirin Fırın kabının üzerini yağlı kağıt ile kapatın önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Yağlı kağıdı fırın kabının üzerinden alıp 5-6 dakika daha pişirin Fırından almaya yakın parmesan peyniri serpip tekrar fırına verin 2 dakika sonra fırından alıp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.