Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabağı, körili, nohutlu

Körili Ve Nohutlu Balkabağı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Körili Ve Nohutlu Balkabağı





2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı köri
2 soğan
3 limon otu
6 kakule
1 yemek kaşığı hardal tohumu
1 kg balkabağı
250 ml sebze suyu
400 ml hindistan cevizi sütü
400 gr haşlanmış nohut
1 limonun suyu
Nane yaprağı

Körili ve nohutlu balkabağı:
Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun Köri ekleyin Limon otu, kakule ve hardal tohumunu ekleyip 2-3 dakika soteleyin Küp doğranmış balkabaklarını, ardından da hindistan cevizi sütü ile sebze suyunu ilave edin Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutları ekleyin ve balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirin

Limon suyunu sıkıp yemeğe ekleyin Servis tabağına alıp üzerine iri kıyılmış nane yaprakları serpiştirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.