Limonlu Ve Biberiyeli Patates |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Ve Biberiyeli Patates4 patates Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım limonun suyu 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 2 dal biberiye 1 yemek kaşığı susam Tuz Karabiber Limonlu ve biberiyeli patates: Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde doğrayın Limon suyu, zeytinyağı, tuz, limon kabuğu, biberiye yaprakları ve susamı geniş bir kapta karıştırın Patatesleri bu sosa ekleyip iyice harmanlayın ve sosuyla birlikte fırın kabına aktarın üzerini alüminyum folyo ile örterek 170 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin üzerindeki folyoyu alarak patatesler kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin Sıcak servis yapın |
|