Bezelyeli Ve Tavuklu Karnıyarık |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Ve Tavuklu Karnıyarık1 su bardağı sıvıyağı 6 patlıcan 400 gr taze bezelye 2 tavuk but fileto 2 domates 3-4 dal taze soğan 2-3 dal dereotu Yarım su bardağı su 1 çorba kaşığı domates salçası Tuz, karabiber Bezelyeli ve tavuklu karnıyarık: Patlıcanları alacalı soyup karnıyarık şeklinde kesin Acısını almak için 10 dakika tuzlu suda bekletip yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın 3-4 çorba kaşığı sıvıyağı ayırıp kalanı tavada kızdırın Patlıcanları ekleyip kızartın Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin Bezelyeyi ayıklayıp yıkayın Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün Tavuk etlerini küp küp doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın Taze soğanları temizleyip kıyın Ayırdığınız sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanları sote edin Tavuk etlerini ekleyip kavurun Tuz ve karabiber serpin Domatesi ekleyip hafif koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar pişirin Bezelyeleri ekleyip karıştırın 3-4 dakika sonra ateşten alın Patlıcanları tencereye dizin Herbirinin kesik yerlerini açarak bezelyeli karışımı paylaştırın Salçayı yarım bardak suyla karıştırıp üzerine gezdirin Bir tutam tuz serpip kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin Dereotunu kıyıp karnıyarıkların üzerlerine serpiştirin Sıcak servis yapın Şefin Yorumu : Baharın en taze sebzelerinden bezelye, A, C, B1 ve B2 vitaminleri, kalsiyum, potasyum mineralleri açısından çok zengin İçerdiği bol protein nedeniyle et yerine geçebiliyor Afiyet olsun |
|