Peynirli Yaz Türlüsü |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Yaz Türlüsü2 patlıcan 4 havuç 2 kabak 3 soğan 2 dal taze soğan 5 çorba kaşığı zeytinyağı 2 kepçe sıcak su 1 tatlı kaşığı tozşeker 100 gr beyaz peynir 2 dal maydanoz Tuz Peynirli yaz türlüsü: Patlıcanı alacalı soyup iri küpler halinde doğrayın Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin Süzüp kurulayın Havuç ve kabakları temizleyip uzunlamasına ikiye kesin ve verev dilimler halinde doğrayın Soğanları soyup kalın halkalar halinde dilimleyin Taze soğanları temizleyip kıyın Beyaz peyniri ufalayın Zeytinyağını tencerede kızdırın Sırasıyla soğan, havuç, patlıcan, kabak ve taze soğanı ekleyip kavurun Sıcak su, tuz ve tozşekeri ilave edin Orta ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Ateşten alıp soğumaya bırakın Üzerine peynir ve kıyılmış maydanozu serpip soğuk olarak servis yapın Afiyet olsun |
|