Peynirli Kereviz Rulo |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Kereviz Rulo500 gr kereviz Yarım limonun suyu 500 gr ıspanak 15 gr tereyağı 1 kahve fincanı krema 4 yumurta 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri Karabiber Muskat 1 su bardağı ufalanmış beyazpeynir 1 su bardağı süzme yoğurt Peynirli kereviz rulo: Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Ispanaklı karışım için, ıspanakları bol suyla yıkayıp kıyın Tereyağını bir tavada eritip ıspanakları kavurun Ocaktan alın Bir kapta yumurta sarılarını, krema, karabiber ve muskatı iyice çırpıp ıspanaklı karışıma yedirin Yumurta aklarını mikserde köpük köpük oluncaya kadar çırpın Ispanaklı karışıma azar azar ilave ederek tahta kaşıkla dikkatlice karıştırın Fırın tepsisine yağlı kağıt serin Ispanaklı karışımı yağlı kağıdın üzerine eşit oranda yayın Bir spatulayla üstünü düzleştirin Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin Ocaktan alıp ayrı bir yağlı kağıdın üzerine aktarın ve rulo şeklinde sarın Kerevizli karışım için, kerevizlerin kabuklarını soyup rendeleyin Kararmaması için limon suyunu ilave edin Beyazpeynir, süzme yoğurt ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın Ispanaklı ruloyu yağlı kağıttan özenle çıkarın ve kerevizli karışımı içine yayın Tekrar bir rulo şeklinde sarın Düz bir servis tabağına alıp hemen ya da buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyip servis yapın |
|