Havuç Mücveri |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç Mücveri3 havuç 1 yumurta 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 1 su bardağı kıyılmış maydanoz Yarım çay bardağı dereotu 1 su bardağı un 1 soğan Tuz Kırmızı pul biber Karabiber Zeytinyağı Dereotu Servis için 1 su bardağı yoğurt 1 diş sarımsak Havuç mücveri: Havuçların kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin Soğanı rendeleyip suyunu sıktıktan sonra havuca ekleyin Rendelenmiş kaşar peyniri, dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, pul biber, yumurta, kıyılmış dereotu ve unu ekleyip karıştırın Yapışmaz tavaya hafif yağ sürün ve ısıtın Karışımdan kaşıkla alıp tavaya aktarın ve önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin Mücverleri kağıt havlu üzerine alarak yağını süzdürün Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edip, ince kıyılmış dereotu serperek servis yapın |
|