Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları... |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları...Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları Bol köpüklü, lezzetli Türk kahvesi yapmak istiyorsunuz, ama nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmiyorsunuz… İşte size tüyolar! - Eğer vaktiniz ve sabrınız varsa, kahve çekirdekleri kendiniz kavurun ve öğütün… Taze kavrulup öğütülen kahve her zaman daha başarılı sonuç verir Çünkü kahve yağları beklemiş kahveye kıyasla çok daha iyi durumda olacaktır - Eğer önceden kavrulup öğütülmüş kahve alacaksanız, iyi bir markanın yeni tarihli ürününü alın Kahve alırken rutubetli bir kaşık kullanmayın Kahve kutunuzun ağzını sıkıca kapatın Uzun süre beklemiş kahve kullanmayın - Mutlaka temiz ve soğuk içme suyu kullanın Musluk suyu kullanırsanız, bu sudaki klor kahvenizin tadını bozacaktır - Beklemiş kahveyi ısıtıp tekrar tüketmeyin En fazla yarım saat içinde kahve bütün güzel özelliklerini yitirmiş olur… – Kahvenizi temiz bir cezvede pişirin Deterjan klarının iyice temizlendiğinden emin olun Kullandığınız deterjanlar kokusuz olursa çok daha iyi sonuç alırsınız |
Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları... |
07-17-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları...Ilık su veya sıcak suyla yapılırsa köpürmüyor Birde içine tükürürsen bol köpüklü oluyor Lisedeyken miili güvenlik dersimizdeki yüzbaşı Hocamız anlatmıştı halaa gülerim aklıma gelince ;askerlerden biri hiç laf anlamazmış kaç defa uyardım kaç defada dayak yedi benden dedi baktım halaa düzelmiyor bir kahve istedim ondan sonrada geç bakalım diye karşıma dedim konuştum askerle dedi Oğlum bak böyle olmayacak falan ikimizinde canı sıkılıyor aklını başına al baba oğul gibi olalaım burda canımızı sıkmaktansa demiş neyse durumu halletmişler Tam kahveyi içecekken komutanım kahveyi içmeyin demiş asker niye oğlum ; -siz içmeyin ,demiş Israr etmiş bizim hoca ''içine tükürmüştüm 'demiş asker Şimdi aramız düzeldi ya siz içmeyin artık onu demiş bu lafın üzerine dayağı yemiş |
|