![]() |
Şelame Lokum Haliwe Çerkez Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şelame Lokum Haliwe Çerkez MutfağıÇerkezlerin ozellikle kahvaltıda,domates,peynir ve cay ile cok sevdikleri yiyeceklerden biri ![]() ![]() ![]() Malzeme listesi hamur için: 3 su bardağı un 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağından biraz az zeytinyağı 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz yarım paket kabartma tozu bir miktar su (en fazla 1 çay bardağı) iç malzemeleri: 200 gr beyaz peynir bir miktar doğranmış maydanoz farklı iç malzemesi icin öneri: 5-6 patates, haşlanıp ezilmiş 1 tatlı kaşığı nane tuz karabiber kızartmak için: 2 su bardağı ayçiçek veya mısırözü yağı hazırlanması: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() not: hamurlardan bazılarını iç koymadan açıp ortalarına delik açarak da (hava kabarcığı olmasın diye) kızartılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|