![]() |
Cartlak Ciğer Kebabı Gaziantep Yöresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cartlak Ciğer Kebabı Gaziantep YöresiCartlak (Ciğer) Kebabı ![]() Gaziantep'e özgü yemeklerden bahsedip de cartlak kebabını geçmek olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Genelde şişde yapılana karaciğer, kavrulana ise akciğer kullanılır ![]() ![]() ![]() Cartlak kebabının aslı, hiç baharatsız, tuzsuz olarak şişlere saplanıp yenilirken tuz atılarak yenmesidir ![]() ![]() Ve işte tebiyeli ciğerin tarifi: Malzemeler:
Soğanı çok küçük doğrayıp bıcağın yanını kullanarak ezin veya rendeleyin, sarımsağı ezin ve tüm malzemeyi ete katıp karıştırın, ağzını kapatıp buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra şişlere saplayıp mangalda pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|