![]() |
Gubata Patatesli Börek Çerkez Yemeğı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gubata Patatesli Börek Çerkez YemeğıGubate hamuru için gerekli malzemeler; 1 paket yaş maya 1 kg un 1 tatlı kaşığı tuz Hamurun katlarına sürmek için 250 gram tereyağı İç harcı için; 1 kg haşlanmış ve püre haline getirilmiş patates 1 adet orta büyüklükte kuru soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı kırmızı biber Yapılışı; Patatesler haşlanıp püre haline getirilir ![]() Bir tavada sıvı yağ, pul biber ve yemeklik doğranmış kuru soğan kavurulur ![]() Daha sonra bu karışım patates püresi ile karıştırılarak iç harç malzemesi oluşturulur ![]() Ilık su, yaş maya, un ve tuz karışımı ile yumuşak bir hamur elde edilir ve bu hamur 5 bezeye ayrılır ![]() Her bir bezeden ince birer yufka açılır ![]() Yufkaların üzerine fırça yardımı ile eritilmiş tereyağı sürülür ![]() Yağlanmış yufkalar üçe bölünür ve her bir parça her iki yandan kıvrılarak rulo hale getirilir ![]() Böylece elde edilen 15 bezenin her biri yeniden açılır ![]() Bir yemek tabağı büyüklüğünde açılan her bir beze önce yeniden yağlanır, ardından da içine 2 yemek kaşığı iç harç malzemesinden konur ![]() Hazırlanan gubatenin iki yanı pide kapatır gibi birleştirilerek yağlanmış tepsiye dizilir ![]() Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derecelik fırında pişirilir ![]() http://minemutfakta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|