Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
buraya, olanlar, tarifleri, yemek, yöresel

Yöresel Yemek Tarifleri Olanlar Buraya...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

ilginç daha önce pek duyulmamış yöresel yemek tariflerini burada paylaşalım istedim
Ben bir balkan kızı olarak size ''Mişoriz'' adlı yemeği elimden geldiğince tarif etmeye çalışıcam inşallah beğenir ve evde denersiniz
Yapılışı:Güzelce yıkayıp haşladığımız tavuğun suyunu bir kaba süzüp bi kenarda bekletiyoruz Fırın yemeği olduğu için tepsi kullanıcaz tepsiye iri boy kuru soğanı küp küp doğrayıp yağda ocak üstünde kavuruyoruz yanlız yanmamasına dikkat ederek sonra salça ve yıkadığımız pirinçleri ekliyoruz burda ölçü bir bardak pirince dört bardak sudur onlarıda sürekli karıştırarak biraz kavurunca ocağın altını kapatıp büyük parçalar halinde tavuğu dizip üzerine süzdüğümüz suyu ekliyoruz
fırında pişerken sık sık kontrol edelim pirinçlerin üzeri yanabilir çünkü herkese afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

bizim yörenin tarhanasi meshur dur

ama yapilisini sanirim herkez bilir

terayagi eritirsin sonra icine salcayi koyarsin sonra kaynamis suyu icine dökersin ve tarhanayi göz karari sonra karistiririsin ve icine yarim biber ince kücük ve domates koyarsin ve bitiminde sarimsak sikarsin

bitti bu kadar

Affiyet olsun )

--- Sonraki mesaj ---

ve bide mantiyi cogu kisi hep salcali yapar esimin tarfindan biliyorum bunu aslinda pek fark yok ama bide böyle deneyin

Hamuru:
  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • tuz
  • aldığı kadar su
Sosu:
  • Yogurt,
  • sarımsak,
  • sogan bol tereyagla kavrulacak sonra önce tereyagdan üstüne dökün
  • daha sonra yogurdu ve sonra sogani
hamurunu ben bos manti da yapiyorum yani sadece acip kesip biraz bekletip kaynar suya atiyorum (yaglanmis tuzlanmis suya)

affiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com