![]() |
Bici Bici... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bici Bici...![]() Adana'ya özgü bir tatlı olduğu söylense de Bursa 'da da oldukça meşhurdur bıcı bıcı yada diğer isimleriyle buzlu muhallebi veya su muhallebisi ![]() ![]() ![]() ![]() Bıcı Bıcı muhallebisinin şerbetinde kırmızı gıda boyası kullanılır ![]() Pudra şekeri yerine normal kristal toz şekeri havanda döverek yada olduğu gibi de kullanabiliirsiniz ![]() ![]() ![]() Meyve ile de servis yapılabilir ![]() Muhallebinin yapımında tercihe göre süt de kullanılabilir ![]() Malzemeler 1 Çay Bardağı Nişasta 6 çay bardağı su 1 çay bardağı şeker Gülsuyu Gıda Boyası Buz Yapılışı MUHALLEBİSİ Su nişasta şeker karışımını koyu kıvamda muhallebi elde edilinceye kadar karıştırarak pişirin ![]() Muhallebi iyice koyulunca genişçe bir tepsiye 1 1 ![]() ![]() Biraz ılındıktan sonra dolaba koyun ve iyice sertleşene kadar soğutun ![]() Sertleşen muhallebiyi küçük kareler şeklinde kesin ŞERBETİ Tencereye isteğinize göre şeker ve su koyarak karıştırın ![]() Ardından çay kaşığının ucuyla gıda boyasını ekleyin ve isterseniz şerbete bir miktar da gülsüyu ekleyin ve karışımı kaynatın ![]() Şerbeti ıldıktan sonra buzdolabında soğutun ![]() SERVİS Orta boy bir kaseye kareler halinde kesilmiş muhallebiden bir miktar alın,üzerine soğuk şerbetten dökün ve isterseniz buz da rendeleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|