![]() |
Yüksük Çorbası (Adana) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yüksük Çorbası (Adana)MALZEME LİSTESİ 4 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz alabildiğine su 250 gr yağsız kıyma 1 su bardağı haşlanmış nohut 2 tatlı kaşığı biber salçası 4 su bardağı et suyu 25 gr bitkisel Tereyağ (ayrıca, 3 yemek kaşığı sıvıyağ) 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı kuru nane 2 adet limonun suyu 2 çay kaşığı tuz, karabiber YAPILIŞI Hamuru hazırlamak için; Unu yoğurma kabına aktarıp üzerine tuz ve yeterince su ekleyerek ele yapışmayan, sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurduktan sonra 20 dakika dinlendirin ![]() Hamurdan eşit büyüklükte iki adet beze yapın ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan, kıymanın üzerine tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip iyice yoğurun ![]() ![]() Sıvıyağı teflon tavaya aktarıp köfteleri kızgın yağda 5-6 aakika kadar kızartın ![]() Tereyağını orta boy bir tavada eritip salça, et suyu, tuz, karabiber ve limon suyunu ilave ettikten sonra kaynatarak çorbanın sosunu hazırlayın ![]() Nohut ve köfteleri kaynamakta olan sosun içine atıp 15 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Not: Hamurdan yuvarlaklar çıkarmak için 1 santim çapında herhangi bir kalıptan yararlanabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|