Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antalya, dondurması, tarhana

Tarhana Dondurması (Antalya)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarhana Dondurması (Antalya)



½ kilo kuşbaşı koyun eti
1 su bardağı nohut
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Dondurması:
5 su bardağı et suyu
1 su bardağı tarhana
1 çay kaşığı tuz
Üzerine:
3 iri soğan
3 çorba kaşığı Tereyağ
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı
Nohudu sekiz saat önceden ıslat, etle beraber yıka, bir tencereye koy Suyunu ilave et, ateşe koy Kaynayınca yüzüne biriken köpüğü al, kapak ört, yumuşayıncaya kadar pişirTuz at beş dakika daha pişir ateşten al Pişen etin suyundan beş su bardağı al, bir tencereye koy Et suyundan iki su bardağı al, tarhanayı ez, kalanını ateşe koy Kaynayınca ıslatılmış tarhanayı karıştırarak ilave et, koyulaşıncaya kadar kaynat, bir tepsiye dök dondur Yağla soğanı kavur, salça koy, çevir Tepside donmuş tarhananın üzerine önce et ve nohutları üzerine soğanları sıcak halde düzenle sofraya al

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.