![]() |
Analı Kızlı Köfte (Malatya Yöresi) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Analı Kızlı Köfte (Malatya Yöresi)ANALI KIZLI KÖFTE(Malatya yöresi) ALLAH SEVGİSİ Resulullah (s ![]() ![]() ![]() “Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kulu sevmediği zaman da, Cebraili çağırarak falan kimseyi sevmediğini ve onun da bu kimseyi sevmemesini söyler ![]() ![]() ![]() Herşeye çaba harcadığımız şu hayatta,Yaratıcımızın sevgisini kazanmak için ne yaptığımızı düşünmemiz lazım ![]() ![]() MALATYA YÖRESİNE AİT ANALI KIZLI YEMEK TARİFİ Malatya yöresine ait en meşhur köfteli yemeklerden biri olan analı kızlı köfte yapımı oldukça uğraştırıcı fakat lezzetide bir o kadar özeldir ![]() ![]() ![]() ![]() Evet yine tek tek ölçerek,her ayrıntıya dikkat ederek bir tarif oluşturdum ![]() ![]() ![]() MALZEMELER 400 gr ![]() 1 su bardağı ince bulgur(simit) 4 su bardağı orta bulgur 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı un 2 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber ANALI KIZLI KÖFTENİN İÇ MALZEMESİ 300 gr ![]() 6 adet büyük soğan yarım demet maydanoz tuz karabiber kimyon,yenibahar, pulbiber KÖFTENİN SUYU İÇİN 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 ![]() ![]() 1 tatlı kaşığı tuz,karabiber ANALI KIZLI KÖFTENİN YAPILIŞI ![]() *Eti ve soğanı iyi çeken bir robottan macun kıvamına gelene kadar çekin *Bulgurun içine katın,bir yemek kaşığı salça,karabiber ve tuzu da ilave edip karışana kadar yoğurun ![]() *Karışımın önce bir yarısını robota alıp, üzerine bir buçuk su bardağı su koyun ve yüksek hızda 1 dakika çalıştırın ![]() *Diğer yarısınada aynı işlemi tekrarlayın ![]() *Robotta çektiğiniz hamura ununu ilave edip yoğurma kabına alın 10 dakika kadar yoğurun ![]() ![]() *Hamurdan küçük bir yumurta büyüklüğünde alıp elinizi ıslatarak açmaya çalışın hemen bölünmüyor rahat açılıyorsa kıvamı tamamdır ![]() *Analı kızlının köfteleri çok büyük olmamalıdır ![]() ![]() *Hamurun beşte birini ayırıp küçük köfteler için kullanın ![]() ![]() *hamurdan alıp biraz tuz ve su ilavesiyle yoğurun ![]() ![]() *Bir tencereye 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ ve salçayı ekleyip kavurun 1 ![]() ![]() ![]() ![]() *Su kaynayınca köftelerin önce bir yarısını suya atın 5 dakika haşlayın ![]() ![]() *Sonra diğer yarısını atıp yine aynı işlemi uygulayın ![]() ![]() *Köfteleri uzun süre suda bekletmiyoruz çünkü yumuşayabilirler ![]() ![]() ![]() cahide alıntı |
![]() |
![]() |
|