Kıymalı Sini Mantısı (Kütahya) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Sini Mantısı (Kütahya)Malzemeleri; ½ kilo un, 1 tane yumurta , 1 tatlı kaşığı tereyağı 1;5 bardak ılık su Yoğurt ,Sarımsak İç malzemeleri; 1 demet maydanoz , ½ kilo kıyma , 1 çay kaşığı karabiber ,1 çay kaşığı tuzHazırlanışı: Un içine yumurta ve su katılıp yoğrulur Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır, hamur açılır İç malzemeleri kıyma maydanoz, karabiber karıştırılıp, açılan bezeler kare büyüklüğünde kesilip, hazırlanan iç, fındık büyüklüğünde konulur Tepsi yağlanıp, 90 derecedeki fırına sürülür 20 dakika fırından çıkarıldıktan sonra üzerine 1 bardak sıcak su eklenir Sunum; mantı yumuşayınca üzerine önce sarımsaklı yoğurt daha sonra kızartılmış tereyağı dökülerek servise sunulur![]()
|
|
|
|