Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
banduma, islama, kastamonu

Banduma - İslama (Kastamonu)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Banduma - İslama (Kastamonu)



Malzemeler:
4 adet kuru yufka (yufkacılara sipariş verebilirsiniz)
2 adet tavuk göğüsü
1 litre tavuk suyu
100 gr tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
(Tereyağınız tuzsuz ise tuz)
Yapılışı:
1- Öncelikle tavuk eterini derin bir tencereye alın ve 1 litreden biraz fazla su ile haşlayın
2- Yufkaların her birini 3 parmak genişliğinde katlayarak sarın Sardığınız yufkaları 4 parmak genişliğinde aralıklarla kesin
3- Haşlanan etleri suyun içinden çıkarın ve didikleyin
4- Hazırladığınız yufka parçalarını sıcak tavuk suyuna batırarak iyice ıslatın (yufkalar tamamen ıslanacak) ve servis tabağına alın
5- Tüm yufka parçaları bitene kadar aynı işlemi sürdürün Tereyağını eritin
6- Servis tabağına önce ıslattığınız yufkaları dizin, üzerine didiklediğiniz tavuk parçalarından serpin
7- Erittiğiniz tereyağını servis tabağının üzerine gezdirin ve ceviz serperek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.