Kumru (İzmir) |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kumru (İzmir)MALZEMELER 5 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 yemek kaşığı tuz 1 paket kuru maya 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı toz şeker Alabildiğince un Üstü için gerekli malzemeler 1 kase susam Kumru içi için gerekli malzemeler: Yarım adet kangal sucuk Yarım adet kangal salam Yeteri kadar kaşar peyniri Kumru Tarifi: Öncelikle bir karıştırma kabının içerisine unu dökün Sonra unun üzerine mayayı, toz şekeri ve tuzu ilave edip güzelce karıştırın sıvı yağı, sütü ve alabildiğince suyu da ekleyip yumuşak kıvama sahip bir hamur elde edin Elde ettiğiniz hamurları kumru şekline getirip suya batırın ve iyice susamın içerisine bulayın önceden ısıttığınız 40 derecelik fırının içerisinde 10 dakika kadar mayalanmaya bırakın Mayalandıktan sonar 180 derecelik fırının içerisine atıp iyice pişirin Çıkarıp kesin Izgara yöntemiyle pişirdiğiniz salam, sucuk ve biberleri içerisine yerleştirin Kaşar ve domateste ekleyebilirsiniz |
|