![]() |
Börek Çorbası (Kayseri) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Börek Çorbası (Kayseri)6 kişilik Gerekli malzeme: 2 ![]() 1 yumurta Yarım su bardağı su Tuz İç malzemesi: 150 gr kıyma Yarım demet maydanoz 2 soğan 8 su bardağı su 1 su bardağı haşlanmış mercimek 2 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz Kuru nane 1 Un, yumurta, su ve tuzu karıştırıp sert bir hamur hazırlayın ![]() ![]() 2 Kıyma, maydanoz ve rendelenmiş soğanla iç malzemeyi hazırlayın ![]() 3 Dinlenen hamurdan kalın bir yufka açıp birer santimlik kare parçalar kesin ![]() ![]() 4 8 su bardağı suyu geniş bir tencerede kaynatın ![]() ![]() ![]() 5 Margarini tavada eritip salçayı ilave edin ve birkaç kez karıştırdıktan sonra tencereye ekleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|