Kesme Makarna (Adana) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kesme Makarna (Adana)1 adet kesme makarna 3 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası yarım demet maydonoz 2 yemek kaşığı Teremyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağ 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Kaynayan suya tuz koyun Makarnayı atıp 7-8 dakika kaynattıktan sonra süzün Tavada Tereyağını eritin, küçük küpler şeklinde doğranmış soğanı, kıymayı, karabiber ve tuz atın Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavurun Biber salçası ve pul biber ilave edin Hazırladığınız sosa makarnaya ekleyip 4 dakika karıştırın İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın
|
|
|
|