07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirpirim Aşı (Elazığ)

Malzemeler
- 300 gr
kuru pirpirim (semizotu)
- 200 gr
tavla zarı büyüklüğünde doğranmış et
- 100 gr
mercimek
- 50 gr
lolaz
- 2 adet kuru soğan
- 13 diş sarımsak
- 2 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı d
salçası
- 1 yemek kaşığı biber salças
- 100 gr
nohut
- 50 gr
bulgur
- Tuz
- biber
- biraz nane
- yağ
- Su
- ?
Yemek Tarifi
Küçük küpler halinde doğranmış ve tencereye konmuş etlerin suyunu bırakması sağlanır Bu ete yağ, ince kıyılmış soğan ilave edilir ve orta ateşte soğan biraz solunca domates ve biber salçaları konur Bunlarla da biraz soldurulduktan sonra üzerine sıcak su koyup biraz kaynatılır Ayrı kaplarda mercimek, nohut ve lolaz ayrı ayrı haşlanır Kurutulmuş pirpirim, suyu iyice koyulaşıncaya kadar haşlanır, suyu dökülür ve sıkılır Kaynayan salçalı, kıymalı suyun içersine haşlanmış pirpirim, mercimek, nohut, bulgur lolaz ve dövülmüş sarımsak katıp tekrar pişirilir Tuzu tamamlanır, ekşisi konur, ocağın altı kapatılır Servis tabağına aldıktan sonra üzerine yağ, kırmızıbiber ve nane ile süs yapılır
|
|
|