Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gaziantep, patates, yoğurtlu

Yoğurtlu Patates (Gaziantep)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Patates (Gaziantep)





Malzemeler
  • 500 gr az yağlı parça et
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 kg patates
  • 3 su bardağı süzülmüş yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yağ
  • Haspir (isteğe göre kuru nane)
  • Yeteri kadar su
Yemek Tarifi

Doğranmış etler akşamdan ıslanmış nohutla birlikte tuz ve su konarak iyice haşlanır Daha önceden küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir Diğer tarafta yoğurdun içine yumurta ve un ilave edilip iyice çırpılır Sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılırDaha sonra et, nohut, patatesin içine katılarak 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır Üzerine ısıtılan yağ ve haspir dökülür Yemek servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.