Gendime Pilavı (Nevşehir) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gendime Pilavı (Nevşehir)![]() Malzemeler
ohutu bir gece öncesinden (ya da en az 6 saat önce) bol soğuk su ile ıslatarak şişmeye bırakın Döğmeyi yıkayıp süzdürün Soğanları ince ince dilimleyip halkalarına ayırın Döğmeyi ve nohutu üzerleri 2 parmak aşacak kadar su ile tencereye koyun, bir taşım kaynatıp köpüğünü alın Orta ateşte, kapağını kapatarak 10 dakika pişmeye bırakın Ateşten alıp suyunu süzdürün Temiz bir tencereye aktarın Yağın 1 kaşığını tavada eritin Yağ kızınca soğanları ve kavurmayı, soğanlar pembeleşinceye kadar birlikte kavurun Ateşten alıp, tenceredeki buğday ve nohutun üzerine boşaltın Suyu katıp, tencereyi bir taşım kaynatın Tuzunu ayarlayın Kapağını kapatıp ateşi kısarak malzeme bütün suyu çekinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin Ateşten alın Kalan yağı tavada kızdırıp, pilavın üzerine gezdirin Tahta bir kaşıkla pilavı ezmemeye özen göstererek karıştırıp, sıcak olarak servis yapın
|
|
Gendime Pilavı (Nevşehir) |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gendime Pilavı (Nevşehir)Nevşehir deyince ben de etli birşey sandıydım ![]() ![]() Yıllar önce o yörede (Avanos'taydı sanırım) bir testi kebabı yemiştim yok böyle şey, tadı hala damağımdadır![]() ![]() Immmm![]() ![]() Aslında sırf Kapadokya tek başına onmilyon turist ağırlar![]() ![]() Ama nerde bizde öyle planlı-programlı yatırım yapan-yaptıran devlet![]() ![]() Elin oğlu çölün ortasındaki bir kasabayı alıp milyonlarca insanın aktığı bir yer haline getirmiş, Kapadokya gibi bir yerde kumar turizmine hiçbir ihtiyaç da yok, kolayca senede on milyon kişi ziyaret eder orayı![]() ![]() Muhteşem biryer![]() ![]() Tıpkı Pamukkale gibi dünyada emsalsiz biryer![]() ![]() Avrupalı-Amerikalı dandik yerlerde milyonlarca kişiyi ağırlıyor biz nimetin üstünde oturup parasız geziyoruz avare avare![]() ![]()
|
|
|
|