Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çingene, pilavı

Çingene Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çingene Pilavı





Malzemeler
Çökelek
Maydanoz, dereotu, nane
Taze veya kuru soğan
Domates, biber, salatalık
Zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik,pul biber


Hazırlanışı
Çökelek geniş bir kaba alınır, üzerine ince kıyılmış yeşillikler, domates, biber varsa salatalık doğranır Zeytinyağı, baharatlar ve tuzu koyulur, iyice karıştırılarak servis tabağına alınır Sabah kahvaltılarında veya beş çaylarında yanında gevrekle(simit) afiyetle yenir

Not: Çökelek yerine az tuzlu kaşar veya tulum loru kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.