Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşı, çaput, denizli

Çaput Aşı (Denizli)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çaput Aşı (Denizli)





10 taze asma yaprağı
250 gr kuzu kuşbaşı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı pirinç
15 su bardağı su
Tuz

Çaput aşı (pilav):
Asma yapraklarını küçük küçük doğrayın Bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup yaprakları ve sıvıyağı ekleyin Yapraklar haşlanınca suyunu süzün

Eti tencereye alın Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun Pirinci yıkayıp süzün ve ete ekleyin 15 su bardağı su ve tuz ilave edin Kaynayınca ateşi kısın Suyunu çekinceye kadar pişirin

Pilavı ateşten alıp haşlanmış asma yapraklarını ekleyin ve tahta kaşıkla harmanlayın Üzerine kağıt havlu örtüp tencerenin kapağını kapatın, 10 dakika dinlendirin Yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.