Sedik Aşı (Antalya) |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sedik Aşı (Antalya)2 çarliston biber 2 domates 1 soğan Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı 1 yemek kaşığı domates salçası 2 su bardağı ince bulgur 5 su bardağı sıcak su 1 su bardağı tavuk suyu Tuz Kuru nane Kırmızı pul biber Sedik aşı: Soğanı küp doğrayıp ayçiçeği yağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın Biberleri iri doğrayın Soğana ilave edip, bulguru ekleyin 1-2 dakika kavurup sıcak su ve tavuk suyunu ekleyin Tuz ile tatlandırıp bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin Ocaktan alıp kuru nane ilave edin Kaselere aktarıp üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın |
|