Kaşnika(Bursa) |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaşnika(Bursa)4 yumurta 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı yoğurt Yarım su bardağı ayçiçeği yağı 3 su bardağı mısır unu 150 gr ufalanmış beyaz peynir 500 ml süt 3 pırasa Tuz Kekik Kaşnika: Pırasaları ince kıyın Peyniri çatalla ezin Derin bir kapta tüm malzemeyi karıştırıp çırpın Hazırladığınız harcı yağlayıp unladığınız fırın tepsisine yayın Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin Pişince fırından alın Ilınınca dilimleyip servis yapın Kaşnikanın üzerine pişirmeden önce kırmızı toz biber serpebilirsiniz |
|