Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bükmeli, elazığ, sürün

Bükmeli Sırın (Elazığ)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bükmeli Sırın (Elazığ)





4 su bardağı un
15 su bardağı su
Yarım kg yoğurt
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, kırmızı pulbiber

Bükmeli sırın:
Unu hamur yoğurma kabına alın Ortasını havuz gibi açıp tuz ve su ilave ederek yoğurun

Hamurdan bezeler koparıp orta kalınlıkta yufkalar açın Yufkaları sac üzerinde pişirin Rulo şeklinde sarıp ikişer santim arayla kesin Ruloları dik olarak geniş ve derin kenarlı bir kaba yan yana sıkıca dizerek yerleştirin

Sarımsakları ezip yoğurtla çırpın Yufka rulolarının üzerine dökün Tereyağını bir tavada kızdırıp pulbiber ekleyin Biberli yağı yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.