![]() |
Sini Mantısı Bilinen Klasik Mantıdan Çok Farklı Bir Tarif |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sini Mantısı Bilinen Klasik Mantıdan Çok Farklı Bir TarifBursa Mantısı Gerçek tavuk suyu ve tavuk eti ile yapılan, Bursa yöresine ait harika bir tepsi mantısı tarifi paylaşmak istiyorum bugün ![]() Marketlerde hazır mantılar satılmıyorken ve hazır tavuklar hayatımıza henüz girmemişken; babaannem özel günlerde, özel misafirler için bu mantıyı yapardı ![]() ![]() Babaannem mantı hamurunu açar, küçük karelere keser, annem ve ben de tavuk etlerini karelerin ortasına yerleştirerek ona yardım ederdik ![]() ![]() Malzemeler 1 yumurta 1 çay bardağı ılık su 300 gr ![]() 1 çay kaşığı tuz İçine 1 çorba kâsesi haşlanmış tavuk eti Üzerine 1 litre tavuk suyu 1 yemek kaşığı tereyağı Uygulama Mantı yapacağım zaman genellikle bir gece önceden tavuk etini haşlayarak bir ön hazırlık yapıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur malzemeleri ile orta sertlikte bir hamur hazırlıyorum ![]() ![]() Dinlenen hamur topağını alıp, elimle yoğurarak düzgün bir yuvarlak haline getiriyorum, tek beze şeklinde açmak istiyorum, böylece kıyısı, köşesi çok fazla olmayacaktır ![]() Gerektiğinde unlayarak, hamuru yaklaşık 60- 70 cm ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiye diziliş şekli, daha çok mantı sığdırmak açısından önemli, yuvarlak tepsinin dış kenarından dizilmeye başlıyor ve ardı ardına hiç boşluk kalmayacak şekilde yerleştiriliyor ![]() Fotoğrafı incelediğinizde daha iyi anlayabilirsiniz ![]() Mantılar fırında pembeleşene kadar pişiriliyor, (nar gibi kızarmış olmasın)bu arada tavuk suyunu da ısıtıyorum, biraz tuz ilave ederek pembeleşen mantıların üzerine döküyorum ![]() ![]() Baştan tavuk suyu çok gibi görünse de, mantılar 5-10 dakika içinde suyu çekiyor ![]() ![]() Servis tabağına alınan, tane tane mükemmel lezzetteki tavuklu mantıları yoğurtla servis yapabilirsiniz ![]() Mantıları katlarken içine tavuk eti koymadan boş olarak katladıysanız (marketlerde satıldığı gibi) tavuk suyunu dökerken tepsinin üzerine tavuk etleri paylaştırabilir ya da servis sırasında mantıların üzerine koyabilirsiniz ![]() ![]() ![]() istenilirse hamurların içine pişmiş nohut koyulup tavuk eti üstüne yayılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|