Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hatay, oruk, usulü

Hatay Usulü Oruk

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hatay Usulü Oruk





Köftesi için :1 kilo ince bulgur,
1/2 kilo tavuğun göğüs eti(aslında yağsız ince çekilmiş kıyma kullanılır ama tavuktan daha özlü olduğu için daha iyi sonuç veriyor),
baş soğan,
biraz kimyon
1 bardaktan az un,
renk ayarına göre 3-4 kaşık biber salçası,
biraz tuz,
su
Kıyması için :
400 gr orta yağlı kıyma,
5 tane soğan ,
150 grceviz içi(doğranmış veya az robottan geçmiş),
karabiber,
1 demet maydanoz,
sıvı yağ ve zeytinyağı
Kızartmak için :
Sıvı yağla zeytinyağı karışık

Önce iç malzeme yani kıyması kavrulur
Suyunu çekip kavrulan kıymaya sıvı yağ eklenir veya yarı yarıya zeytinyağı karışık olabilir
İyice kavrulan kıymaya soğanı eklenir(ince doğranmış)
Onunla da öldürdükten sonra karabiber tuz ceviz içi konularak devam edilir
En son içine maydanoz koyup altı kapatılır karıştırılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.