Aydın Usulü Paşa Böreği |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Aydın Usulü Paşa BöreğiPaşa Böreği Paşa Böreği Tarifi - Aydın Usulü Paşa Böreği Malzemeler: Hamuru için: 2 adet yumurta 1 adet soğan 2 fincan su 1 çay kaşığı tuz Harcı için: ½ kg kıyma ½ demet maydanoz 3 yemek kaşığı zeytinyağı Alabildiği kadar un Karabiber Kemikli et suyu için: Kemik Soğan Havuç ve defne yaprağı Üzeri için: 1 çay bardağı süzme yoğurt 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Maydanoz Yapılışı: 2 fincan suyun içine 2 adet yumurta kırılır, 1 çay kaşığı tuz ve alabildiği kadar unla yoğrulur Hamur, beklemeye alınır Harcı için, 1 soğan incecik doğranır, 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur Yarım kilo kıyma, soğanların üzerine eklenerek kavrulur, tuz ve karabiberi ilave edilir Ocaktan almadan önce ince doğranmış yarım demet maydanozu da eklenir Hamur, bezelere ayrılıp kızartılacağı tavanın boyutuna uygun olacak şekilde açılır Yufkalar, bol sıvıyağda kızartılır Kemik, soğan, havuç ve defne yaprağıyla hazırlanan et suyuna batırılarak yumuşatılır Bir fırın tepsisine dizilen yufkaların aralarına iç harcı serpilir, üstüne de et suyundan gezdirilir 10 dakika fırınlanır Üzerine suyla kıvamı inceltilen süzme yoğurt ve 1 yemek kaşığı tereyağında eritilen 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber gezdirilir, maydanozla süslenir afiyet olsun |
|