Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kars, kurze

Kurze (Kars)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kurze (Kars)





500 gr yağlı koyun kıyması
2 soğan
1 kahve fincanı sirke
Yarım limonun suyu
3 çorba kaşığı domates salçası
Tuz

Hamur malzemesi:
2 su bardağı un
1 yumurta
Yarım su bardağı su

Kurze:
Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın Kıyma ve soğanı bir tavada sürekli karıştırarak kavurun Tuz, 1 fincan sirke ve yarım limonun suyunu ilave edip tavayı ocaktan alın

Hamur için; unu bir kaba alın Tuz serpip harmanlayın Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve suyu ekleyin Unu kenarlardan ortaya toplayarak bir hamur yoğurun Hamuru küçük bezelere ayırın Hazırladığınız iç malzemeden ortasına yayın Kenar uçlarını kapatarak rulo şeklinde sarın

Derin bir tencerede hafif tuzlu su kaynatın Hamurları kaynar suda haşlayıp kevgirle süzgece alın Mantıları servis tabaklarına paylaştırın

Salçayı suyla ezin Tavaya alıp 1-2 dakika pişirin Salçalı sosu kurzelerin (mantı) üzerine gezdirip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.