Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adıyaman, basalla

Basalla (Adıyaman)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Basalla (Adıyaman)





2 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı nohut
1 kg kemikli kuzu kuşbaşı et
1 yemek kaşığı biber salçası
1 soğan
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

Basalla:
Bir bardak sıcak su ile bulguru ıslatıp 10 dakika bekletin Bulgur yumuşayınca un, yumurta, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyin Elinizi ara ara ıslatarak yoğurun Hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp fıstık şekli verin Tencereye tereyağı, küp doğranmış soğan ve eti aktarın Et suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun Nohut, biber salçası, kırmızı pul biber, nane, karabiber, tuz ve 8 bardak suyu ilave edip kısık ateşte 50 dakika pişirin Kaynayan yemeğe nar ekşisi ve köfteleri ilave edin 20 dakika pişirip sıcak servis yapın

Pişerken yemeğinizin suyu azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.